Overvej, hvor meget du vil vedligeholde din nye dør inden køb

advertorial

Skal du have en ny dør, er det vigtigt, at du tænker over, hvor meget tid du vil bruge på at vedligeholde den – inden du køber den. Ved at få valgt en dør, der passer til dit ambitionsniveau i forhold til vedligeholdelse, kan du nemlig sikre dig, at du ikke pludselig står med langt mere vedligeholdelsesarbejde, end du havde lyst til. 

Faktisk er det i dag muligt for dig at købe døre, der slet ikke skal vedligeholdes. De er udført i materialet træ/alu. Et af de steder, hvor du kan købe dem, er på webshoppen klarvinduer.no. De har et stort udvalg af døre, og du kan dermed nemt finde den, der passer til din bolig. Det kan være en ny hoveddør, en terrassedør eller måske en fransk dør. 

Selvom du har valgt en vedligeholdelsesfri dør, er der stadig nogle ting, du skal være opmærksom på. For eksempel bør du fra tid til anden stadig rengøre døren og sørge for at smøre hængslerne. På den måde sikrer du, at den fungerer bedst muligt. 

image

Tjek fuger og lister fra tid til anden

Fugerne og listerne rundt om døren er dem, der holder døren tæt. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at tjekke dem fra tid til anden. Det kan for eksempel være en gang hvert eller hvert andet år. Dermed kan du sikre, at de ikke er blevet trætte og møre og lukker kold luft ind. Hvis du er i tvivl om, om listerne er lige så tætte, som de var tidligere, er det en god ide, at du sørger for at få dem udskiftet. 

Udluftning er også vigtigt i forhold til at vedligeholde din dør. Hvis det er en dør med ruder på, kan der jo også danne sig kondens på dens ruder. Hvis det får lov til at løbe ned over den, kan det give fugtskader.