Find den parfume som passer til dig

Står der ”ny parfume” øverst på ønskelisten her til jul? Så bør du nok være lidt mere specifik. Markedet bugner af lækre og velduftende parfumer, og diverse brands og butikker gør deres for at reklamere for de mange forskellige dufte. Men du bør ikke hoppe direkte på reklamernes limpind, og købe en parfume blot fordi den har den flotteste reklame eller kommer i den mest indbydende indpakning.

Det er meget vigtigt, at du gør dig umage med at vælge din parfume. Den skal trods alt være din nye følgesvend i mange måneder. Og samtidig er en parfume ikke blot en accessory, som du kan iføre dig som et smykke eller et bælte. En parfume vil sammen med din krops egne kemikalier skabe dit helt personlige og unikke duft skær, som kompletterer dit outfit og din individuelle udstråling. Derfor bør du bruge tid og omhu, når parfumen skal vælges og sættes på ønskelisten.

Hvordan finder jeg den perfekte parfume?

Det store udvalg af parfume på markedet kan godt gøre, at det kan virke helt uoverskueligt at skulle vælge én bestemt parfume. Derfor bør du indsnævre dine muligheder på forhånd. Du kan for eksempel beslutte, om du ønsker dig en aften parfume, som kan bruges til hotte fester og byture, eller om du skal bruge en diskret og let parfume til hverdagen på kontoret.

Dernæst skal du teste et udvalg af parfumer, som falder inden for denne kategori. Selvfølgelig er det vigtigt, at du som udgangspunkt synes om duften, og dette kan du let bestemme ud fra en duftprøve på papir. Når du har fundet fem parfumer, du kan lide, skal du i løbet af fem dage teste hver af dem direkte på din hud – helst under øret, hvor blodårerne løber tæt på huden. I løbet af få timer vil parfumen have udviklet sin endelige duft, og du vil vide, hvilken parfume du skal ønske dig.

Find et stort udvalg af parfume på sephora.dk