Få en advokat til at stå for tinglysningen af dit skøde og vær på den sikre side

Det er en stor beslutning at købe en bolig, og der er rigtig mange forskellige ting, som du skal have styr på i den forbindelse. Dit hoved er sikkert fyldt af ideer til, hvordan du skal indrette din nye bolig, hvilke farver væggene skal have, og hvordan det bliver for dine børn at starte i den lokale børnehave og lege på den lokale legeplads. Men der er også en række andre ting, som du skal have styr på udover det. Der er nemlig en række praktiske ting, som du også skal have styr på. Det er for eksempel skødet. 

Skødet er det dokument, der gør, at boligen officielt bliver din. Det vil sige, når du og sælger har underskrevet skødet, kan sælgeren ikke længere sælge boligen til en anden eller bruge den som sikkerhed ved for eksempel et lån. Boligen er officielt det – også selvom du ikke bor i den endnu. Det er derfor meget vigtigt for dig som køber, at alt kommer på plads i forhold til skødet. Derfor vil det som regel være dig, der står for at få det udfærdiget. 

Du kan godt selv stå for at udfærdige skødet og få det tinglyst, så det er juridisk bindende. Langt de fleste vælger dog at få en boligadvokat til at hjælpe dem med deres skøde. Det kan for eksempel være et firma som eboligadvokat.dk, der har stor erfaring med det og derfor kan klare det til en fast lav pris. 

Det er nemlig ikke besværligt at tinglyse skødet – når du ved, hvordan du skal gøre. Når du ikke ved det, kan det dog være meget besværligt for dig. Det er derfor ikke værd for dig at kaste dig ud i det selv for at spare de få tusind kroner, som det koster at få en advokat til det. Hvis skødet bliver tinglyst med de forkerte oplysninger, kan det nemlig komme til at koste dig mange penge. Du skal derfor være helt sikker på, at du handler korrekt, hvis du vil gøre det selv. 

Der er mange situationer, hvor du har brug for at få tinglyst skødet på din bolig. Det er selvfølgelig først og fremmest, når du køber den af en anden. Det er dog også vigtigt, hvis du og din partner får fra hinanden, og det er dig, der beholder jeres fælles bolig. Så skal din tidligere partner fjernes fra skødet, mens du bliver stående. Ellers vil din tidligere partner jo stadig være ejer af boligen og kan dermed for eksempel bruge den som sikkerhed, hvis han eller hun ønsker at tage et lån. 

Det kan også være, hvis I skal overdrage en bolig fra en person til en anden indenfor familien. Der har I også brug for, at der bliver ændret på navnene på skødet. Der er altså en række situationer, hvor det er nødvendigt at tinglyse skødet. Ved skilsmisse eller familieoverdragelse er der som regel ikke lige så meget arbejde i det for boligadvokaten. Derfor vil det som regel være billigere for dig at få tinglyst skødet på ny i de situationer.