Backlinks er anbefalinger til din side

Med gode, relevante backlinks, der peger ind på din side, er du godt på vej til topplaceringer i Googles søgeresultater. Men hvad er backlinks? Der findes forskellige linktyper indenfor søgemaskineoptimering, og backlinks er de links, som viser ind til din side fra andre sider. De har altså karakter af anbefalinger fra andre steder på nettet. De kommer typisk fra to forskellige ting: Linkbuilding eller Link Earning. Linkbuilding går ud på at SEO firmaer bygger links, der viser ind til din side og dermed styrker denne. Linkearning er det, som Google gerne vil have. De vil have, at du i stedet for at bygge links, gør dig fortjent til dem. Altså skaber noget fedt indhold, som brugerne har lyst til at dele og anbefale. Alle SEO-eksperter benytter sig imidlertid af linkbuilding og backlinks – dette er centralt for succesfuld søgemaskineoptimering, og uden denne del af SEO kan du se langt efter topplaceringer.

Hvad går backlinks ud på?

Backlinks er centrale, da Google baserer din placering blandt søgeresultaterne på anbefalinger hentet andre steder på nettet. Først og fremmest tjekkes det selvfølgelig, at din indhold er godt og relevant, men dette skal ligeledes anbefales andre steder fra. Jo mere troværdige de sider som linker til dig er, jo større værdi har det for dig og din side. Relevans og antal er to vigtige begreber i denne sammenhæng. Ét link fra en side med stor autoritet er værdifuldt, men mange links fra mindre autoritære sider har også værdi. Derfor er både antal og relevans vigtige faktorer. Der er tale om et slags pointsystem.

Hvordan arbejder man med backlinks?

Der er mange måder at arbejde med backlinks på. Man kan skabe links fra partnersider eller linkkataloger og blogs. Et eget blognetværk er en strategi, der kan tages i brug, når man vil skabe backlinks til en side. Se et eksempel på en seo case.